emmamariabjarned

..the Adventure..

Fysioterapeut.

Publicerad 2014-03-19 08:00:00 i Allmänt,

Fysioterapeutprogrammet
  • 180 hp
  • 3 år, startar höst och vår
  • Studiestart höst: v. 36  
  • Studiestart vår: v. 4  
  • Examen: Fysioterapeutexamen och Medicine kandidatexamen  
Sista anmälningsdag 15 april 2014

OBS! Fr.o.m. HT 2014 har Sjukgymnastprogrammet bytt namn till Fysioterapeutprogrammet. Fysioterapi syftar till att påverka hälsan genom rörelse. Det handlar om människans förmåga att uppfatta, ta vara på, kontrollera och använda sin kropp på ett optimalt sätt. Som fysioterapeut arbetar du med människor i olika åldrar inom många olika verksamheter.

 

Beskrivning

Fysioterapi är ett kunskapsområde som utgår från ett medicinskt såväl som ett hälsorelaterat perspektiv. Som fysioterapeut arbetar du både praktiskt och pedagogiskt med förebyggande, behandlande och rehabiliterande åtgärder. Fysioterapeuter arbetar med personer i alla åldrar, från barn till äldre, som har eller riskerar att få funktionsnedsättningar till följd av sjukdomar och skador i olika organsystem, till exempel andningsorganen, cirkulationssystemet, nervsystemet eller rörelseorganen. Fysioterapeuter behandlar även patienter som lider av psykisk ohälsa. I uppgifterna ingår dessutom hälsofrämjande arbete på individ- och gruppnivå och på samhällsnivå. Som fysioterapeut har du ett självständigt ansvar för bedömning, val av åtgärder, genomförande av behandling och utvärdering av enskilda patienter/klienter inom vården och inom andra verksamheter.
Under utbildningen studerar du bland annat fysioterapi, anatomi, fysiologi, psykologi och hälsopromotion. Du lär dig om kroppens struktur, funktion, möjligheter och begränsningar. Genom fältstudier kommer du tidigt i kontakt med patienter och deras behandlande fysioterapeut. Den kliniska utbildningen är till stor del förlagd till olika delar av vården inom Stockholms läns landsting. Under den sista terminen skriver du ett examensarbete samt fördjupar dig inom något som intresserar dig genom de valbara kurserna.

Efter studierna

Fysioterapeuter arbetar bland annat på sjukhus och vårdcentraler, inom hemsjukvård, omsorgsvård och företagshälsovård, på idrottskliniker, friskvårdsanläggningar och privata mottagningar. Utbildningen ger en god grund för fortsatta studier inom något av fysioterapins specialistområden eller inom forskning.

 

Informationen är kopierad från Karolinska Institutet's hemsida

.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-03-19 16:25:50

Jag önskar ett inlägg med dina 10 (så många du vill) bästa träningslåtar, du som har bra musiksmak! 😄

Postat av: Maria Gustafsson

Publicerad 2014-03-19 16:27:20

Eftersom du har bra musiksmak så önskar jag ett inlägg med dina bästa träningslåtar! 😄

Svar: Ååh tack, försöker lösa det inom en snar framtid! :)
Emma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Personlig tränare på Actic. Utbildad massör. Frisör. Extrakränger som personlig assistent. Livsnjutare. Fortfarande sökande efter DET. Världsbäst på att vara oproduktiv. Stort fan av mat, snask o festligheter.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela