emmamariabjarned

..the Adventure..

Kärlek från morgon till kväll.

Publicerad 2014-03-31 21:17:42 i Allmänt, Festligt värre,

Jag kan ha haft NordEuropas bästaste helg.
Fredagen avrundades med tjejmös, hemgjord pizza o osttallrik.
Lördagen startades med ett Push&Lift-pass innan bussen tog mig mot de värmländska skogarna.
Landade några timmar hos mor o far innan jag tog bilen till Karlstad.
Thess tog lärarexamen i januari o detta skulle äntligen firas.
Det bjöds på paj, cheesecake o mängder med skratt.
Som jag har saknat dessa brudar.
När gänget drog till krogen styrde jag hemåt igen.
..som den pensionär jag är.
Söndagen bestod av enorma mängder familjetid.
Hela familjen Bjarned/Erngren var samlad.
Inte ofta det händer men fy bövelen vad mysigt det är.
Att vi dessutom grillade gjorde ju inte helgen sämre.
Pricken över i:et var ju självklart det klockrena vädret.
En kan ju inte vara annat än lycklig när solen skiner.
 
 
 
 

Frukosttips.

Publicerad 2014-03-31 08:48:15 i Kost,

Frukost- den viktigaste måltiden på hela dagen.
Passa på o njut ordentligt.
Ställ klockan 10minuter tidigare än tänkt.
Det är värt det.

Dagens gofrulle blev bananpannkaka med kvarg o bär.
Dvs ett ägg o en banan mosas/mixas ihop till en smet 
o steks på medelvärme.
Till detta mixade jag ihop en smoothie av mango, kiwi o apelsin.

Bättre start får man fasen leta efter!This is me.

Publicerad 2014-03-31 06:28:00 i Allmänt,

1. Vem har haft mest betydelse i ditt liv?
Mina föräldrar. Känns väl som ett rätt väntat svar va? Men det är ju dem som har haft absolut störst influens o påverkan i mitt liv. Det är dem som har uppfostrat o guidat mig genom livet, det är de som har tröstat o hjälpt mig under alla dessa år. De har alltid funnits där, o kommer alltid finnas där, med öppna famnar. Det vet jag.
 
2. Vad får dig att skratta?
Skrattar ofta åt mig själv, mina skämt o min otroliga fyndighet men jag älskar när folk ramlar, eller gör bort sig. Halvtaskiga reklamer tycker jag också är otroligt fnissigt, skrattar ofta till ÖoB's reklamer.

3. Vilket ställe är ditt favoritställe i hela världen?
Jag älskar de svenska fjällen, både sommar- o vintertid. Mina morföräldrar hade stuga i Funäsdalen under min uppväxt, o spenderade därför väldigt mycket tid där uppe. Älskar lugnet o det orörda. Men sen trivs jag även fruktansvärt bra på den svenska västkusten. Som karlskoging har jag spenderat ett antal veckor på Tjärnö Camping (fd semesterställe för Boforsanställda) under mina år på jorden samt i Strömstad o Grebbestad. Doften av saltvatten, charmen med campinglivet o picknick på klipporna i solnedgången- love it.

4. Vem är din bästa vän? Vad gillar du hos honom/henne?
Jag har ingen bästa vän, däremot har jag ett gäng bästa vänner. De får mig att skratta, se på problem ur andra perspektiv, de hjälper mig hem (eller till akuten), de får mig att våga, de får mig att gråta, de hjälper mig att inte ge upp, att se på livet positivt, de får mig att må bra, de ger mig anledningar att gå upp ur sängen när det känns som mörkast, de säger det jag behöver höra, de finns alltid där.

5. Vilken är din favoritfilm, och varför?
Detta kan vara en utav de svåraste frågorna ever. Hur kan en person bara ha EN favoritfilm? Skulle snarare vilja påstå att jag har en favorit i varje genrer. Oavsett så har jag svårt att komma på nån nu överhuvudtaget. Att jag älskar tecknat är ingen hemlighet, framförallt Dumma Mig, Lejonkungen o Kejsarens nya Stil. Utöver dessa gillar jag Nell, Band of Brothers, filmer med Will Ferrell, Astrid Lindgrens alla filmer, Remember the Titans, Sagan om Ringen, Star Wars. Har svårt att förklara varför. Vissa har jag bara sånna mysiga minnen av (tex Astrid Lindgrens filmer), andra berör mig starkt via handlingen (tex Nell, BoB, Remember the Titans) medans vissa bara är roliga (Will Ferrell o tecknade barnfilmer).

6. Vad är ditt störta mål i livet just nu?
Att slutföra min pågående utbildning och därefter hitta ett passande jobb. Borde inte vara så svårt va? O för att vara lite klyschig- att må så förbannat bra, precis som jag förtjänar.

7. Hur spenderar du helst en lördag?
Med en enorm gofrulle, träning, vänner, sol(!) o ett gäng goa drinkar. Alternativet är att drinkarna byts ut mot brutala mängder godis, en skön rulle o mysbyxor.

8. Har du några husdjur?
I detta nu så är svaret nej. Eller ja. Har ett gäng silverfiskar i badrummet, bananflugor i köket samt dammråttor under soffan men antar att de inte räknas?

9. Hur var din uppväxt?
Uppväxt i ett typiskt villakvarter med mycket jämnåriga barn, nära till fotbollsplaner, skola, lekparker, skog o badplatser. Lekte rödavita rosen med grannungarna, klättrade i träd o blåste såpbubblor. Vi gjorde mycket tillsammans som familj- semestrar, utflykter, fritidsaktiviteter. Vi fiskade, byggde kojor, fjällvandrade, åkte till skogen o plockade svamp, cyklade, åkte skidor, gjorde kottdjur. Besökte öst- o västkusten, Astrid Lindgrens värld, Gotland, fjällen, Liseberg, Mariebergsskogen, utlandet, bilade i Norge, you name it. Det behövde inte alltid vara stora saker utan vi uppskattade det lilla. Utöver detta idrottade jag mycket, redan som liten vill jag minnas. Gymnastik o simhopp stod på schemat flera (de flesta?) dagar i veckan. Föräldrarna skjutsade oss snällt till träningar, följde med på tävlingar runt om i landet, satt vid bassängkanter i vått o torrt. Tonårstiden var väl som för de flesta andra. Kom inte överens med föräldrarna, tyckte de var töntiga osv. Vill ändå gärna tro att jag var rätt så orebellisk av mig. Var lite utav en "tönt", fokus låg länge på träning o skola. Att jag dessutom är första barnet underlättade inte. Tyckte alltid att mina yngre syskon kom lättare undan, att jag hade fått agera testkanin. 
Idag är jag glad för allt mina föräldrar gjorde för mig o mina syskon, för att de tog med oss på så mycket som de gjorde. Jag är mer än nöjd. Uppskattar verkligen allt. Jag vill bli en exakt lika bra förälder (OM jag nu väljer att bli det nångång).

10. Hur var du som barn?
Tyst, försiktig o blyg. Det är i alla fall så jag skulle beskriva mig. Och otroligt ambitiös, gillade att vara duktig. Både i skolan o inom idrotten. Vill nog dessutom påstå att jag var något av en ensamvarg (o fortfarande är).

11. Vad borde jag veta om dig som jag troligtvis aldrig kommer fråga dig om?
Mina tvångstankar? Måste alltid ha ett ojämnt nummer på volymen, kan dessutom bara höja volymen på iPhonen med ojämnt antal steg samt att jag måste ha ett mönster när jag dukar med bestick eller skrapar lotter. Eller mina dåliga (mindre bra) sidor? Envis, sjukligt kontrollbehov, har inställningen 'allt eller inget' o är barnsligt dålig på att kontrollera mitt humör vid lågt blodsocker.

12. Har du något smeknamn, och finns det någon historia bakom det?
Jag har faktiskt ett smeknamn- Korven. Fick det under min tid i kollektivet på Måsvägen, Alla andra hade smeknamn vilket resulterade i att jag, självklart, också skulle få ett. O av nån okänd, men rätt impulsiv, anledning blev det alltså Korven. Så nej, det finns ingen smaskig historia bakom det namnet. Tyvärr.

13. Hade du någon favoritlärare, och varför just han eller hon?
Jag hade ett gäng favoritlärare- alla idrottslärare faktiskt. GympaPer på låg- o mellanstadiet, Jörn under högstadiet o Marcus på gymnasiet. Idrott har alltid varit mitt favoritämne vilket kan ha påverkat mitt beslut av favoritlärare men har verkligen ingen annan som skulle kunna jämföra sig med dessa. Eller jo, Christer. Vår SO-lärare på högstadiet. En av de mest mysigaste personerna- alla kategorier, o rolig dessutom. Han fick alltid lektionerna att bli intressanta, oavsett ämne. Vilket jag är otroligt tacksam över.

14. Har du kommit på vad som är det viktigaste i ditt liv?
Har finns det ju verkligen bara klyschiga svar..? Men familjen är nog det absolut viktigaste. Har märkt det mer o mer, ju äldre jag blivit. Saknar dem allt oftare o uppskattar dem desto mer. Utöver det måste jag svara välbefinnandet, vilket kan innebära mycket. Träning, socialt umgänge, ekonomi, osv. Allt som på nåt sätt kan resultera i stress o psykisk ohälsa, vilket i sin tur påverkar välbefinnandet.
 

Om

Min profilbild

Emma

Personlig tränare på Actic. Utbildad massör. Frisör. Extrakränger som personlig assistent. Livsnjutare. Fortfarande sökande efter DET. Världsbäst på att vara oproduktiv. Stort fan av mat, snask o festligheter.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela